How choose a heat pump?

Kako odabrati toplinsku pumpu?

Toplinska pumpa se odabire prema svojoj namjeni. Izbor toplinske pumpe općenito se temelji na ovim glavnim čimbenicima:

  • količina vode u bazenu (veličina bazena - količina vode)
  • pokrov vodene površine - da / ne
  • vanjski / unutarnji bazen
  • stambeni / poslovni
  • Sezonalnost - samo cijela godina korištenja / sezona

Odabir se obično temelji na pravilnom izračunu bilance gubitka topline i pojačanja. Iznad 5 faktora glavni su ulaz za ovo izračunavanje. Ostali primjeri čimbenika gubitka topline i dobitaka su: orijentacija vanjskog bazena s obzirom na kardinalne smjerove, zemljopisni položaj bazena, svakodnevni protok filtracije, intenzitet izmjene svježe vode ili ponovno punjenje, intenzitet sunčeve svjetlosti, vjetrova, itd.

Gore navedene informacije vode do detaljnog izračuna i odabira. Međutim, iskustvo pokazuje da se u većini slučajeva veličina bazena može koristiti kao pokazatelj iz prve ruke, što se u većini slučajeva pokazuje kao ispravno. Na taj način su toplinske pumpe dizajnirane za određenu zapreminu bazena. Pogledajte naše modele proizvoda za bazene do 40m3, do 60m3, do 70m3, 80m3, 120m3. Najnovija grupa proizvoda iMax Inverter do 250m3.

Ako je vaš bazen veći od 120 m3, obično se koriste više toplinskih pumpi. Ako imate pitanja u vezi s tim pitanjem ili odabirom toplinske pumpe, obratite nam se.